KFX-indekset fortsatte op for tiende dag i træk

KFX-indekset lagde sig over det generelle Europa og er fortsat steget alle børsdage i 2004. Finansaktierne blev trukket op af fusionen mellem bankerne J.P. Morgan Chase og Bank One.

KFX-indekset fortsatte  op for tiende dag i træk - 1
Adm. direktør Michael Pram Rasmussen kan være godt tilfreds med Topdanmarks rekordhøje aktiekurs. Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere
De europæiske aktiemarkeder lå i et blandet terræn med både marginale fald og stigninger til de fleste toneangivende indeks. KFX-indekset blev dog handlet op over det generelle Europa og steg 0,5 pct. til kurs 262,31. Indekset er nu steget samtlige ti børsdage i 2004.

ISS (+ 2,3 pct.) indkasserede den største KFX-stigning i går, mens TDC (+ 2,2 pct.) trak mest op i det danske hovedindeks. TDC blev således ikke trukket med ned af en generel negativ stemning blandt teknologiselskaberne, skabt af Intels regnskabsaflæggelse onsdag aften, som ikke levede op til forventningerne. Derimod faldt GN Store Nord (- 0,4 pct.) lidt tilbage oven på gårsdagens flotte stigning.

En af Lundbecks (- 0,9 pct.) konkurrenter på området for antidepressive midler, den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly, har fået godkendt selskabets antidepressive middel Zyprexa til forebyggelse af tilbagefald for maniodepressive patienter i USA. Lundbeck har endnu ikke nogle godkendte præparater til denne indikation, og med godkendelsen til Eli Lilly mister det danske medicinalselskab et skridt i kampen om markederne for depressionspræparater. Faldet i Lundbeck var det største fald blandt KFX-selskaberne i går.

Fusionen mellem storbankerne J.P. Morgan Chase og Bank One skabte en positiv stemning omkring flere finansselskaber. Det resulterede blandt andet i stigninger til Nordea (+ 1,4 pct.), Danske Bank (+ 0,7 pct.) og Topdanmark (+ 1,2 pct.). Topdanmarks aktie lukkede dermed i den højeste kurs nogensinde.

Europas største producent af sukker, tyske Suedzucker, har som følge af en skuffende sukkerhøst nedjusteret forventningerne til regnskabsåret 2003/2004. Danisco (+ 0,4 pct.) offentliggør først i næste uge tal for sukkerhøsten, men sandsynligvis har en lav sukkerhøst ikke ramt det danske selskab i samme grad. Ifølge Lolland-Falsters Folketidende kan høsten tværtimod forventes at være rekordstor.

Det skandinaviske Luftfartsselskab SAS (+ 0,8 pct.) har nedlagt en salgsafdeling i Sundbyberg i Sverige. Nedlæggelsen inkluderer fyring af 100 salgsfolk og giver en besparelse på omkring 50 mio. kr. Nedlæggelsen er en del af luftfartsselskabets omfattende spareplan, Turnarround 2005.

Bang & Olufsen (+ 2,0 pct.) fortsatte opturen efter selskabets præsentation af halvårsregnskabet onsdag. Oveni stigningen i går var der også en opjustering fra Danske Bank. Banken har hævet anbefalingen på Bang & Olufsen til »køb« fra tidligere »hold«.

TK Development fik dagens største danske stigning på 16,8 pct. Selskabet har været omgivet af en positiv stemning siden salget af butikscentret Fields kom på plads før jul.