Kemikaliegiganten Dow Chemical overgår forventningerne

Den amerikanske kemikaliegigant Dow Chemical kom ud af årets fjerde kvartal 2015 med et justeret resultat per aktie på 93 cent mod forventede 69 cent.

Foto: MIRA OBERMAN. Den amerikanske kemikaliegigant Dow Chemical kom ud af årets fjerde kvartal 2015 med et justeret resultat per aktie på 93 cent mod forventede 69 cent.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Bloomberg News.

Salget faldt i kvartalet til 11,5 mia. dollar fra 14,4 mia. dollar et år tidligere. Alligevel var det bedre end de forventede 11,2 mia. dollar, som analytikerne havde regnet med ifølge et estimat fra Bloomberg.

Det er selskabets største division, plastikdivisionen, der er årsagen til, at forventningerne topper, fordi olieprisen ligger så lavt, som den gør. Og da man bruger olien som råmateriale i divisionen, er udgifterne her faldet.

Aktien stiger i formarkedet med 2,4 pct. til 43,60 dollar.

Dow Chemical blev i slutningen af sidste år enig med kollegaen Dupont om en fusion. Planen er at splitte det kombinerede selskab - som får navnet Dowdupont - i tre forskellige selskaber. Dupont oplyser i forbindelse med regnskabet, at fusionen går som planlagt.