Kelsen skal betale 100.000 kroner for kopi-kiks

Småkagefabrikken Kelsen Bisca har kopieret LU's pakker med Digestive-kiks. Derfor skal de nu betale 100.000 kroner i erstatning til konkurrenten.

Kelsen skal betale 100.000 kroner for kopi-kiks - 1
Kelsen Biscas lavede en kopi af digestive-kiksene fra LU. Det skal de nu betale 100.000 kr. for. Den er trukket tilbage fra markedet. Kopi-kiksen er den i midten. Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Det har været svært for forbrugerne at finde den rigtige digestive-kiks på butikkernes hylder, da der gennem længere tid lå to forskellige slags digestive-kiks i rød pakning med hvid skrift og blå skygge. En fra LU og en fra Kelsen Bisca.

Men den rigtige er kiksen fra LU. Det slog Sø- og Handelsretten fast torsdag, hvor Kelsen Bisca blev pålagt at betale 100.000 kroner i erstatning til LU. Den "uoriginale" kiks er dog allerede trukket ud af handel.

Samlet var Kelsen Bisca under anklage for at have kopieret emballagen fra LU's digestive-kiks samt emballagen fra de salte TUC-kiks i produktet Salted Cracker. LU havde også sagsøgt Kelsen for en erstatning på 1,1 million kroner i tabt fortjeneste. Og LU fik medhold i digestive-sagen samt tilkendt en erstatning på 100.000 kroner, mens Kelsen vandt sagen om de salte kiks.

/ritzau/