Kellogg's advarer investorer om skatteregning

Den amerikanske producent af en lang række kendte morgenmadsprodukter advarer om, at selskabet risikerer en større skatteregning på grund af ændrede regler for multinationale selskaber.

Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det internationale, politiske pres for at få lukket skattehuller, som kan udnyttes af multinationale selskaber, får nu morgenmadsproducenten Kellogg's til at advare investorerne om, at selskabet kan risikere en større skatteregning i en række forskellige lande. Det skriver the Guardian på baggrund af oplysninger fra selskabets årsrapport.

Det er opsigtsvækkende sager som blandt andre »Luxleaks«, der har skabt stærk debat i især Storbritannien, og som allerede har affødt ændret lovgivning, der skal begrænse multinationale selskabers muligheder for at minimere deres skat gennem sindrige selskabskonstruktioner.

Storbritannien har allerede indført en såkaldte Google-skat, som er rettet mod selskaber, som flytter deres overskud ud af Storbritannien til lavt beskattede lande, og Kellogg's advarer om, at mere kan være på vej i Storbritannien og andre europæiske lande. Tidligere er blandt andre Apple og Starbucks blevet afsløret i at have lavet favorable skatteaftaler med Luxembourg.

Ifølge Sunday Times har Kellogg’s seks selskaber i Luxembourg, som betaler 0,37 procent i skat. Som udgangspunkt betaler selskaber i Storbritannien 20 procent i selskabsskat.