Kaupthing udvider i Danmark

Islandskejede Kaupthing Bank styrker sin tilstedeværelse i Danmark efter opbygningsfase, der har ført til overskud.

Kaupthing Bank tilføres yderligere kapital på 50 millioner kroner for at styrke den islandske banks position i Danmark.

Kapitaltilførslen sker efter en opbygningsfase, der har ført til et overskud på 3,5 millioner kr. samt en øget balance fra 302 millioner kr. til 877 mio. kr.

»Fremgangen markerer et klart fodfæste på det danske marked efter den opbygningsfase, vi har gennemført i 2002. Banken befinder sig i en positiv udvikling, og derfor styrker vi nu vores ressourcer,« siger direktør Brian Toft fra Kaupthing Bank i Danmark.

For at udbygge sine aktiviteter inden for området tiltræder Martin Niclasen som ny chef for corporate finance i Danmark. Martin Niclasen kommer fra en stilling som projektleder i investment banking-afdelingen hos Carnegie.

Kaupthing-gruppen med hovedkvarter i Reykjavik har gennem de sidste år arbejdet sig frem til en position blandt Nordens ti største banker, og hele koncernen fik i 2003 et overskud efter skat på 645 mio. kr.

Mens andre banker gennem de seneste år har valgt at trække følehornene til sig i forhold til London, besluttede Kaupthing Bank sidste år at etablere sig i den engelske hovedstad.

Udover i Danmark og England har den islandske investeringsbank Kaupthing i dag afdelinger i USA, Schweiz, Luxembourg, Finland, Norge samt på Færøerne. Banken er noteret på børserne i Island og Sverige.