A-kasser taber medlemmer trods finanskrise

Medlemmerne strømmer ud af a-kasserne - og det kan end ikke udsigten til større arbejdsløshed tilsyneladende ændre ved, viser nye tal fra Arbejdsdirektoratet.

Læs mere
Fold sammen
Finanskrisen og stigende usikkerhed i jobbet har ikke fået flere til at forsikre sig mod ledighed. Tværtimod har a-kasserne fra oktober til november sidste år oplevet et fald på over 4000 medlemmer - heraf var mere end ni ud af ti dagpengeforsikrede, mens resten var efterlønnere.

Og i perioden fra december 2007 til november 2008 har a-kasserne mistet i alt 24.436 medlemmer - svarende til et årligt fald på 1,2 procent, oplyser a-kassernes brancheorganisation med henvisning til tal fra Arbejdsdirektoratet.

Men i lyset af den begyndende krise i dansk og international økonomi spiller såvel lønmodtagere som selvstændige uden forsikring dermed spille russisk roulette med deres egen og familiens økonomi, fastslår sekretariatschef i AK-Samvirke, Torben D. Jensen.

- Hvis man ikke er medlem af en a-kasse og har egen bolig, kan det ramme dobbelt hårdt. Man kan ikke få kontanthjælp pga. formue, og i øjeblikket er det nærmest umuligt at sælge bolig uden et stort tab, siger Torben D. Jensen.

/ritzau/