A-kasser sår tvivl om ledighedsskøn

Regeringens forventninger til ledighedsfaldet er urealistisk, mener a-kassernes brancheorganisation. Finansministeren glemmer at tage højde for kommunalreformen

Læs mere
Fold sammen
20.000 flere i arbejde og 20.000 færre ledige næste år. Det var budskabet, da Finansminister Thor Pedersen (V) i sidste uge præsenterede regeringens økonomiske redegørelse. Men det store fald i ledigheden grænser til utopi, mener a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke. Regeringen undervurderer nemlig konsekvenserne af kommunalreformen, der vil betyde færre aktiverede ledige og dermed øge antallet af ledige.

- Erfaringerne fra den seneste reform taler deres eget tydelige sprog. Her faldt antallet af aktiverede med 10.000 personer i løbet af et år. Nu forestiller finansministeren sig så, at man kan gennemføre den hidtil mest omfattende arbejdsmarkedsreform i de seneste 25 år, uden at det i nævneværdig grad vil påvirke aktiveringsindsatsen over for de ledige. Det er simpelthen uden hold i virkeligheden, siger sekretariatschef i AK-Samvirke Torben D. Jensen.

/ritzau/