Kasper Krüger fyret som topchef i Sky Radio

Kasper Krüger bekræfter over for Berlingske Tidende, at han fratræder stillingen som administrerende direktør for Sky Radio og træder et skridt tilbage i organisationen. Hollandsk chef overtager jobbet.

Kasper Krüger fyret som topchef i Sky Radio - 1
Kasper Krüger <br>Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Kasper Krüger, der har været adm. direktør for Sky Radio siden etableringen i Danmark i 2000, fortsætter som viceadm. direktør for det danske selskab med primært ansvar for eksterne relationer og juridiske forhold. Det bekræfter Kasper Krüger over for Berlingske Tidende fredag morgen.

Sky Radio har i det første år som landsdækkende kommerciel radiostation haft en udvikling i de økonomiske forhold og politiske betingelser, som ikke levede op til stationens forventninger.

På den baggrund valgte Sky Radios moderselskab torsdag at indsætte Ab Trik, der er viceadm. direktør for holdingselskabet Sky Radio Ltd., som adm. direktør for det danske Sky Radio.

Medarbejderne på Sky Radio blev ifølge online tjenesten Radionyt.com torsdag eftermiddag orienteret om den uventede ændring i ledelsen. Ab Trik var fløjet ind fra Holland for at give meddelelsen, og så vidt tjenesten erfarer understregede Ab Trik overfor medarbejderne, at man fra moderselskabet i Nederlandene og News Corporation fortsat har fuld tillid til den danske udgave af Sky Radio og radioens ansatte i København.

Men han lagde også vægt på, at det er problematisk at salget af radioreklamer indtil nu har skuffet og endeligt at Sky Radios konkurrenter fortsat sender ulovligt.

Når Ab Trik, der har været ansat hos Sky Radio siden 1990, fremover vil arbejde to dage ugentligt i Danmark, er det ikke et udtryk for, at Sky Radio har mistillid til Kasper Krüger. Men man har erkendt, at de juridiske betingelser og det hårde danske marked kræver styrkede ledelsesmæssige ressourcer.

Kasper Krüger siger til radionyt.com , at den ændrede ledelsesstruktur har en række praktiske fordele. Ab Trik har i forvejen været hans overordnede, og mange ting skulle alligevel over hans skrivebord. Fremover skal de enkelte afdelinger rapportere direkte til Ab Trik. Det betyder iflg. Kasper Krüger, at han og Ab Trik fremover kan bruge deres ledelsesmæssige ressourcer mere fokuseret og effektivt.