Karrierekomet fra IT til vaskepulver

Kasper Rørsted, som i sommer pludseligt blev smidt på porten af IT-giganten HP, skal være HR-direktør i tyske Henkel. Jobbet ser ud til at være en mellemstation.

Læs mere
Fold sammen
42-årige Kasper Rørsted begynder på et nyt kapitel i sin karriere, når han til april sætter sig i en ny direktørstol - denne gang som HR-direktør hos tyske Henkel, der bl.a producerer vaskepulveret Persil og hårplejeprodukterne Swartzkopf.

IT-giganten Hewlett-Packard (HP) sparkede i august måned i år fra den ene dag til den anden sin danske Europa-chef Kasper Rørsted på porten efter et skuffende kvartalsregnskab. Analytikere og højtstående erhvervsfolk stillede sig uforstående over for topchefen Carly Fiorinas bratte handling, og selv havde Kasper Rørsted formentlig fået mundkurv på, mens beskyldninger om, at han skulle have ført en aggressiv prispolitik, fyldte avissider.

Den nye arbejdsgiver Henkel har over 50.000 medarbejdere verden over og omsatte i fjor for 70,5 milliarder kroner.

»Jeg glæder mig meget til den nye udfordring. Jeg har altid villet ind i en koncernledelse, og det får jeg nu muligheden for i Henkel,« siger Kasper Rørsted fra mobiltelefonen i hjemmet i München, hvor han sammen med hustruen Lene Rørsted og parrets tre børn har boet de seneste 13 år.

For tidligt til pension
Kasper Rørsted har ifølge ham selv ikke stået i stampe siden fyringen fra HP, for blot 24 timer efter, at fyresedlen blev smækket på bordet, kom det første jobtilbud, og siden fulgte 10 andre. Han har derfor taget turen over Atlanten syv gange de seneste måneder for at diskutere jobmuligheder med store, internationale konglomerater.

»Jeg har fået nogle ekstremt interessante tilbud, og det er helt tilfældigt, at jeg nu havner i Tyskland. Jobbet hos Henkel var det bedste tilbud,« siger Kasper Rørsted.

Det er først nu, at Kasper Rørsted kan slappe af.

»Jeg er en meget karrieremæssig person, så jeg ønskede en hurtig afklaring på min karriere. Med mine 42 år er det for tidligt at gå på pension, så jeg har haft travlt og har endnu ikke haft tid til at have fri. Nu er jeg afklaret og skal ud at stå på ski de næste tre måneder med min familie. Det har jeg aldrig prøvet før, for siden jeg var færdig med at læse, har jeg altid haft helt vildt fart på,« siger Kasper Rørsted, som har ærgret sig over, at han ikke som mange andre efter studiet tog et halvt år ud af kalenderen som skibums.

Skjult dagsorden
Fyringen hos HP kan Kasper Rørsted ikke kommentere - ud over, at Berlingske Tidendes artikel i august om, at HPs topchef Carly Fiorina havde brug for at vise investorerne, at hun havde hånd i hanke med situationen, og at der lå en skjult agenda bag fyringen, er meget tæt på sandheden.

»Jeg har tænkt meget over, hvorfor sådan noget sker,« siger Kasper Rørsted.

Det nye job som HR-direktør er en del anderledes end det tidligere job i HP, hvor Kasper Rørsted var ansvarlig for hele Europa, Mellemøsten og Afrika. Nu skal han »blot« være ansvarlig for HR, indkøb, IT og logistik i Henkel - men til gengæld for hele virksomheden, som er spredt ud over 125 lande. Det kan derfor for udefrakommende se ud, som om det nye job er en mellemstation til jobbet som topchef i Henkel, hvor koncernchefen Urich Lehner skal gå på pension om godt tre år. For Kasper Rørsted har ingen erfaring med HR - men mange års kendskab til den forretningsmæssige del. Men det vil hverken Henkel eller Kasper Rørsted be- eller afkræfte.

»Kasper Rørsted er den rette person til jobbet. Han er international, har erfaring og forstår den europæiske kultur, mere kan jeg ikke sige,« siger Henkels talsmand Lars Witteck.

Det er 16 år siden, Kasper Rørsted sidst boede i Danmark, og parrets tre børn, som alle går i international skole, snakker bedre tysk end dansk.

»Hjem for dem er München, men mindst én gang om året bliver de da introduceret til Danmark, når vi tager op i vores sommerhus i Skagen. For mig ville det være en større omvæltning at arbejde i Danmark efter så mange år med en international karriere,« siger Kasper Rørsted.

De to danske jobtilbud, som han har fået, har han derfor aldrig fulgt op på, og der kommer nok til at gå rigtig mange år, før vi ser en af Danmarks højest placerede virksomhedsledere i udlandet under danske himmelstrøg.

Kasper Rørsted har altid sideløbende med sin karriere siddet i en række bestyrelser, blandt andre i Englands næststørste teleselskab Cable & Wireless, som han bruger meget tid på.