Kapitalindsprøjtning sætter fart på Friheden

Nye penge. Tivoli Friheden i Århus er klar til at investere massivt, efter at AGF-ejeren Århus Elite og Global Finans har købt sig ind i den gamle forlystelsespark.

Tivoli Friheden i Århus er efter tilførslen af 13 mio. kr. parat til at gå i offensiven for at tiltrække mange flere besøgende.

Kapitalindsprøjtningen kommer fra firmaet Global Finans, som har investeret ti mio. kr. samt fra selskabet bag blandt andet AGF, Århus Elite, som ligeledes har investeret ti mio. kr., dog mod at Tivoli Friheden har købt aktier for syv mio. kr. i Århus Elite.

Der er dermed lagt op til et nært samarbejde mellem de to virksomheder, der fysisk er naboer. Samtidig gør Tivoli Friheden klar til store investeringer til den kommende sæson.

- Vi har med ét slag fordoblet vores egenkapital, og det giver os mulighed for at være meget mere offensive. Vi sidder i øjeblikket og er ved at lægge sidste hånd på en markant nyhed til næste sæson, fortæller direktør Henrik Ragborg Olesen, som dog endnu ikke vil løfte sløret for, hvad nyheden er.

- Vi har længe arbejdet på at få nye investorer ind, men vi har været nødt til først at bevise, at vi kan drive forretning, siger Henrik Ragborg Olesen, som efter tre år i jobbet har fået vendt mange års røde tal på bundlinien til et overskud sidste år på 3,3 mio. kr. før skat.

- Vi har arbejdet meget med strategien og med at få sammensat den rigtige organisa-tion. Vi har defineret nogle klare målgrupper: Børnefamilier og unge mellem 15 og 28 år. Vi satser på at give børnefamilierne så mange forskellige tilbud, at de besøger os flere gange i løbet af sæsonen. Hos de unge har vi haft succes med en række fredagskoncerter til en billig penge, siger Henrik Ragborg Olesen.

Den målrettede satsning har nu båret frugt i form af Tivoli Frihedens bedste resultat nogensinde, og det har fået investorerne til at få øjnene op for potentialet i den 102 år gamle forlystelsespark.

- Vi er, bortset fra Tivoli i København, den mest bynære forlystelsespark i Danmark. Der færdes rigtig mange mennesker lige i nærheden, og selv om vi ikke kan sammenligne os direkte med Tivoli, så svarer vores besøgstal kun til syv procent af Tivolis. Derfor mener jeg, at vi har potentiale til mange flere besøgende, siger Henrik Ragborg Olesen.

Tivoli Friheden havde sidste år 280.957 besøgende. En fremgang på 20 procent over de seneste tre år. Henrik Ragborg Olesen mener, at besøgstallet kan løftes til mellem 400.000 og 600.000 de kommende år.