Kapitalfond vil rejse børs-millioner til generationsskifter

Notering. Kapitalfonden Deltaq har søgt om at blive optaget på børsen.

Den danske kapitalfond Deltaq a/s, der blev etableret i juni 2007, vil på børsen.

Selskabet vil rejse op til 370 mio. kr., der skal investeres i mindre og mellemstore danske virksomheder i forbindelse med generations- og ejerskifter.

Deltaq vil på en række områder adskille sig fra andre kapitalfonde, lover ledelsen: - For det første vil vi ikke belåne de virksomheder, vi køber, til op over skorstenen. Vi satser på at skabe vækst og frem-gang gennem vores industrielle og ledelsesmæssige knowhow. For det andet bliver Deltaq et meget åbent selskab, hvor aktionærerne og den øvrige offentlighed får fuld indsigt i, hvad det er, vi går og laver, udtaler adm. direktør og partner Jesper Lacoppidan fra Deltaq Management.

Kapitalfonden vil primært investere i danske industrivirksomheder med en omsætning på mellem 50 og 250 mio. kr.

Bag Deltaq står et netværk af lokale pengeinstitutter, som alle har investeret i Deltaq, og som samarbejder med Deltaq om at identificere attraktive virksomheder at investere i. - Som noget helt unikt har Deltaq opbakning fra en række lokale pengeinstitutter, der kan være med til at finde de rigtige virksomheder, udtaler Bruno Riis-Nielsen, der er direktør i Lokalbanken og blandt investorerne. Han er samtidig næstformand for Deltaqs bestyrelse. Formand for bestyrelsen er Flemming Lindeløv.

Deltaq har i dag en selskabskapital på cirka 225 millioner kroner, og efter børsnoteringen vil fonden ved fuldtegning have en selskabskapital på op til 600 millioner.

Deltaq vil præsentere børsprospekt i juni.

- trichs