Kampflyproducent lover afklaring af dansk medproduktion

- Den amerikanske flyproducent Lockheed Martin vil kæmpe hårdt for at sikre snarlige danske kontrakter til verdens hidtil største og dyreste våbensystem, jagerflyet F-35 Joint Strike Fighter, JSF. Det siger Lockheed Martins F-35 programansvarlige for Danmark, Holland og Norge, Dana Pierce.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lockheeds reaktion kommer, efter at Systematic Software Engineering, der er blandt de danske virksomheder, som har betalt millionbeløb for at deltage i projektet, i går meddelte, at den overvejer at trække sig ud, fordi det endnu ikke har modtaget nogen kontrakter, skriver dagbladet Børsen.

Dana Pierce siger, at han i slutningen af januar vil tage til Danmark sammen med repræsentanter fra det amerikanske udenrigsministerium for at forsøge at få godkendelserne på plads, og tror på at der vil kunne findes en løsning inden sommeren, der af Systematic er blevet sat som en deadline for fortsat deltagelse i projektet.

Han forventer at to kontrakter med Terma, om produktion af pyloner og gunpods, vil kunne underskrives inden udgangen af marts, og siger at en yderligere kontrakt også er ved at være på plads.

/ritzau/