Kameratelefoner hjælper 3G

Nokia og Siemens sender nu mobiltelefoner på gaden med et indbygget kamera af høj opløsning. Det glæder teleselskabet »3«.

Nokia og Siemens brugte åbningen af verdens største IT-messe til at lancere hver en mobiltelefon med et såkaldt megapixelkamera indbygget. Det er populært sagt en sammenbygning af et digitalkamera og en mobiltelefon, og målet er, at skubbe endnu mere gang i det spirende marked for kameratelefoner og billedbeskeder.

De nyeste tal fra IT og Telestyrelsen viser, at brugen af billedbeskeder på mobiltelefoner er i stor vækst herhjemme. Billedbeskederne giver - som navnet antyder - brugerne mulighed for, at sende et billede fra f.eks. skiferien, barnets første dag i vuggestuen eller fra en fed fest til venner og familie. I modsætning til de gamle SMS-beskeder, som alene indeholder tekst.

I løbet af 2003 steg antallet af afsendte billedbeskeder fra 498.000 i første halvår til 2.263.000 i andet halvår. Det hører med, at der har været flere gratisperioder på billedbeskeder fra teleselskaberne, men tallene viser, at folk er parate til at betale de tre kroner for at sende en billedbesked.

Udbredelsen af mobiltelefoner med megapixel kameraer gør 3G-selskabet »3«s direktør Christian Jørgensen glad. De nye megapixelkameraer tager billeder i højere kvalitet, og det vil øge behovet for større båndbredde på nettet. Her kan »3« i dag levere varen med 3G-nettet, der er langt hurtigere end det nuværende mobilnet.

»Vi kan se i dag, at billedverdenen bliver stadig mere vigtig for mobilbranchen, og det er glædeligt, at producenterne sender flere megapixelkameraer på gaden nu. Det vil øge behovet for båndbredde,« siger Christian Jørgensen.