Kæmpeskandale i græsk turisme

Svindel for op mod 90 millioner kr. i det nationale græske turistbureau.

Svindel for op mod 90 millioner kr. i den nationale græske turistbureau. Fold sammen
Læs mere
Foto: ORESTIS PANAGIOTOU
Grækerne har nok at slås med i forvejen, men nu er landet også blevet ramt af en gevaldig skandale i det for landet helt centrale turismeerhverv.

Helt op til 90 millioner kroner kan der ifølge Wall Street Journal være blevet svindlet med i landets nationale turistbureau.

Svindelmistanken opstod på grund af en falsk check, og en undersøgelse har afsløret omfattende svindel helt tilbage til 2003, siger unavngivne embedsfolk til Wall Street Journal, som samtidig antyder, at der kan være forbindelser til de store græske, politiske partier. 

Sagen kom frem, fordi fem personer forsøgte at få udbetalt 147,600 euro fra det nationale turistbureau for serviceydelser, som aldrig var ydet. De fem personer er nu arresteret.

Sagen kommer på det værst tænkelige tidspunkt for den græske koalitionsregering, vurderer Thanos Veremis, professor i politisk historie ved universitetet i Athen.

"Hvis det bliver en stor skandale, så vil helvede bryde løs. Jeg har ingen tvivl om, at dette endog kan ende med at koste regeringen livet. Offentligheden søger efter blod, hvilket er rimeligt nok. Så regeringen er nødt til at gøre noget," siger han til avisen.

Sagen kommer kort efter en sag om skatteunddragelse, hvor de græske politikere er under anklage for at se gennem fingre med, at tusinder af grækere har gemt to milliarder euro på schweiziske bankkonti.