Kæmpe japansk hjælpepakke på vej

Den japanske premierminister, Shinzo Abe, er ved at lægge sidste hånd på en 18.200 mia. yen stor økonomisk hjælpepakke.

Foto: YOSHIKAZU TSUNO. Den japanske premierminister, Shinzo Abe, er ved at lægge sidste hånd på en 18.200 mia. yen stor økonomisk hjælpepakke.
Læs mere
Fold sammen

Pakken er regeringens seneste forsøg på at trække verdens tredje største økonomi ud af deflation. Det skriver flere nyhedsbureauer, der citerer kilder tæt på den japanske regering.

Kernen i pakken er foranstaltninger, som premierministeren allerede bad om i oktober, og som skal tjene som buffer for økonomien forud for den annoncerede momsforhøjelse som sættes i værk i april næste år.

Pakken, som skal godkendes af Shinzo Abes regering torsdag, vil ikke kræve større udstedelser af statspapirer forlyder det.

Pakken er næsten på på niveau med den første japanske vækstpakke på 20.000 mia. yen som blev lanceret i begyndelsen af året som en del af Shinzo Abes kampagne for at få bugt med 15 års faldende priser og svag vækst i den japanske økonomi.

Kilder siger, at hovedparten af pakken omfatter lån fra regeringsstøttede långivere, samt øgede udgiftsprogrammer hos de lokale regeringer og i virksomhederne.

Som vanligt i japansk politik er de overordnede udgifter allerede offentliggjort i den japanske regerings oversigt over de økonomiske foranstaltninger.