Kabinepersonale affejer SAS og strejker videre

SAS forventning om, at kabinepersonalet genoptager arbejdet, bliver ikke indfriet. Kabinepersonalet nægter at gå i arbejde, før der er lavet overenskomst til ansatte, der ryger over i datterselskabet Cimber, fortæller fagforbund.

Læs mere
Fold sammen

Kabinepersonalet hos SAS genoptager ikke arbejdet lørdag eftermiddag, som flyselskabet ellers forventede.

Det oplyser næstformand i Cabin Attendants Union (CAU) Jean Pierre Schomburg, der ellers bad medlemmerne om at genoptage arbejdet lørdag 16.45. Kabinepersonalet nægtede dog at gå i arbejde, fortæller næstformanden.

»Jeg har været henne og bede dem gå i arbejde. Beskeden til mig er, at de ikke går i arbejde, før der er underskrevet en overenskomst. De vil have et resultat nu og ikke have forhandlinger, der forhales,« siger han.

SAS forventede ellers, at kabinepersonalet lørdag eftermiddag ville genoptage arbejdet efter Dansk Arbejdsgiverforening og FTF på et fællesmøde, hvor SAS og CAU var til stede, underskrev et referat, der pålagde CAU at få deres medlemmer til at genoptage arbejdet seneste klokken 16.45 lørdag.

»Hvis SAS ser, at trafikken normaliserer sig fra nu og frem til klokken 10 søndag, er SAS klar til at begynde forhandlinger i morgen søndag klokken 10,« sagde pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen, efter referatet var blevet lavet.

Konflikten mellem SAS og selskabets kabinepersonale udspringer af, at selskabet har meddelt 137 ansatte, at de vil blive overflyttet til det nyerhvervede datterselskab Cimber.

De berørte ansatte frygter, at det vil medføre en dårligere overenskomst.

Fredag afholdt CAU, kabinepersonalets fagforening, et medlemsmøde, der udviklede sig til et fagligt møde, hvorefter kabinepersonalet nedlagde arbejdet.