Jyske Bank steg til den højeste kurs nogensinde

KFX-indekset fulgte torsdag den positive stemning, som prægede Europa oven på markante fald i olieprisen. Jyske Bank steg mest i KFX og endte i en rekordhøj kurs. Vestas kom sig lidt efter de seneste fald.

De store fald i olieprisen fortsatte torsdag og løftede de europæiske aktiemarkeder og KFX-indekset op i et positivt terræn. Således steg det danske hovedindeks 0,5 pct. til kurs 286,9. Mest stigende i KFX var Vestas (+ 1,9 pct.), som dermed kom sig en smule oven på den seneste tids markante kurstab, hvor selskabet er blevet handlet ned på forventningerne til 2005.

Analysebureauet BTM Consult vurderer, at det amerikanske marked for vindmøller vil vokse markant fremover drevet af tilskud til vindmølleprojekter. Og det vil også give ordrer til Vestas.

Jyske Bank (+ 1,6 pct.) steg næstmest i KFX og lukkede i kurs 204,3, hvilket er den højeste kurs nogensinde. Det største positive bidrag til KFX-stigningen blev leveret af Danske Bank (+ 0,9 pct.) på en dag, hvor kun fire KFX-selskaber lukkede efter fald. Mest faldende var Coloplast (- 1,7 pct.).

Carlsberg (+ 0,8 pct.) har valgt at sænke prisen på selskabets nye pilsner efter et generelt svigt og væsentlig kritik fra kundernes side. Dermed sættes prisen på den nye øl med det nye design og emballage ned, så den fremover matcher prisen på en almindelig Grøn Tuborg.

Det internationale finanshus UBS har hævet kursmålet på Nordea (- 0,9 pct.) til 64 sv. kr. mod tidligere 60 sv. kr. Samtidig har den tyske storbank WestLB nedjusteret Nordea-aktien fra »outperform« til »neutral« og sat kursmålet til 68 sv. kr. Nordea lukkede torsdag i 65,75 sv. kr. på børsen i Stockholm svarende til lukkeprisen på 54,8 kr. i københavn.

Den lettiske regering har udmeldt planer om at sælge aktieposten i Air Baltic, som SAS (+ 1,5 pct.) ejer 47 pct. af. SAS har tidligere ikke lagt skjul på, at luftfartsselskabet er interesseret i at øge ejerandelen i Air Baltic. Og nu synes chancen altså at være til stede.

Farve- og lakkoncernen Flügger (- 4,3 pct.) præsenterede torsdag selskabets regnskab for første halvår af regnskabsåret 2004/05. Regnskabet vidnede om en stigende omsætning på de primære markeder i norden, hvilket samlet gav udslag i en omsætningsstigning til 638,4 mio. kr. mod 609,8 mio. kr. i første halvår af 2003/04. Nettoresultatet faldt dog marginalt til 76 mio. kr. mod 77 mio. kr. sidste år. Flüggers ledelse fastholder forventningerne om en samlet omsætningsvækst på 5 pct. og en driftsmargin på 10 pct. for hele regnskabsåret.

Capinordic steg flotte 14,3 pct. efter, at selskabet har fremlagt en ny strategi, der skal sikre, at datterselskabet Unitfond inden for en årrække kan blive det højest rankede fond-i-fondselskab i Sverige.Se de opdaterede børskurser

på www.berlingske.dk