Jysk-fynske IT-virksomheder i oprør

400 jysk-fynske IT-virksomheder er i oprør over finanslovsudspillet fra den nye regering.

De to regeringspartier lægger op til højst at bruge 30 mio. kroner til regionale IT-initiativer, og det har fået branchen i provinsen til at spørge, om regeringen mon har glemt et ciffer.

Branchen var stillet 300 mio. kroner i udsigt til IT-udvikling vest for Storebælt af den gamle regering, og IT-virksomhederne havde opfattelsen af, at også de nye regeringspartier bakkede op om planerne.

I stedet har virksomhederne fået en lang næse, og frygter nu, at mere end to års forberedende arbejde er helt og aldeles spildt.

Amtsborgmester i Århus Johannes Flensted-Jensen (S), der også er formand for de jysk-fynske amters politiske styregruppe, er særdeles skuffet over regeringen:

- Hvis ikke der er politisk og økonomisk fokus på Vestdanmark, så sakker vi agterud. Det vil vi ikke være med til. Vi vil have en afbalanceret fordeling af de IT-politiske initiativer, siger Flensted-Jensen.

Forskningsminister Helge Sander (V) får fredag overbragt et protestbrev fra IT-virksomhederne, hvori de beder om et møde med ministeren hurtigst muligt. /ritzau/