Junckers solgt til Axcel

Bestyrelsen i den kriseramte virksomhed Junckers i Køge gav torsdag aften sin tilslutning til, at virksomheden Axcel overtager Junckers for 100 millioner kroner gennem en kapitalforhøjelse.

Læs mere
Fold sammen
Det sker efter længere tids forhandlinger mellem Junckers og forskellige investorer, siden virksomheden gik i betalingsstandsning den 12. november sidste år med en gæld på 800 millioner kroner.

Aftalen med investeringsselskabet Axcel betyder, at aktiekapitalen nedskrives til nul, og at selskabet vil blive søgt afnoteret på Københavns Fondbørs. Samtidig sker der en kapitalforhøjelse til 100 millioner kroner gennem en aktieemission uden fortegningsret for de nuværende aktionærer, men rettet mod Axcel og med samtidig kontant indbetaling, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

De nuværende aktionærer vil dog blive tilbudt at købe nye aktier gennem et særskilt selskab for op til 25 millioner kroner. Hvis de ikke gør brug af muligheden, garanterer Axcel at tegne aktier for differencen, så den samlede kapitalforhøjelse under alle omstændigheder bliver 100 millioner kroner.

/ritzau/