Jubos nye ejere investerer stort

Hans Dahlmann forlod et job som økonomichef i Carlsberg for at få foden under eget bord. Sammen med Jesper Larsen købte han metalunderleverandøren Jubo Rustfrit Stål, der næste år rykker ind i nyt domicil i Hørning.

Under karrieren som økonomichef hos Carlsberg Italia i København fik Hans Dahlmann lyst til at blive selvstændig. Han begyndte derfor at se sig om efter interessante virksomheder.

Det endte med, at han for tre år siden købte sig ind i svigerfars virksomhed, Jubo Rustfrit Stål, Stilling ved Skanderborg, der gennem flere år har udført specialopgaver i først og fremmest rustfrit stål.

Sammen med Jesper Larsen, som dengang havde været ansat i Jubo Rustfrit Stål i fire-fem år, overtog Hans Dahlmann 70 procent af virksomheden.

Og her i juli overtog parret så de sidste 30 procent af Jubo Rustfrit Stål, der flytter til Hørning i marts næste år. Her har de nye ejere besluttet at bygge nyt domicil på 3.000 kvadratmeter på en 10.000 kvadratmeter stor grund, hvor der er plads til fremtidige udvidelser.

»Vi har meget travlt med underleverandøropgaver til især fødevare- og maskinindustrien. Pladebearbejdning er vores primære arbejdsfelt, og det udfører vi for blandt andre Scanvægt og Gram Equipment,« fortæller Hans Dahlmann. Lejlighedsvis producerer virksomheden også ståltrapper, gelændere og rækværk til virksomheder i byggebranchen.

Pladsen for trangJubo Rustfrit Stål har cirka 30 medarbejdere, hvoraf hovedparten er faglærte smede. Men pladsen er blevet for trang i Stilling.

Derfor og fordi de nye ledere ønsker en mere strømlinet produktion med optimering af produktionsflowet under ét tag, bygger virksomheden nyt domicil til et to-cifret millionbeløb i Hørning, hvor produktionen vil lægge beslag på 2.500 kvadratmeter, mens administration får de resterende 500 kvadratmeter.

Selv om der næsten bliver tale om en fordobling af det nuværende areal, er der ikke lagt op til nyansættelser af smede i stor stil.

»Vi regner med at ansætte tre-fire mand med tiden. Markedet, vi befinder os i er udmærket. Og vi satser på at producere i Danmark i kraft af hurtig levering, høj fleksibilitet og høj kundeservice,« fastslår Hans Dahlmann. Han oplyser, at byggeriet er tegnet af Creo Arkitekter, Odense, Raunstrup Gruppen, Århus, har byggeriet i hovedentreprise, P. Hermansen A/S, Skanderborg, har VVS-entreprisen. Rokkedal El tager sig el, mens Fagtek står for ventilationsdelen.