JPMorgan har bedre bundlinje end ventet

Den amerikanske storbank JPMorgan Chase kom ud af fjerde kvartal 2012 med indtægter på niveau med det ventede samt en pæn indtjening.

JPMorgan hentede samlede indtægter på 24,4 mia. dollar i kvartalet mod ventet 24,3 mia. dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg.

På bundlinjen kastede det et justeret resultat per aktie på 1,39 dollar (eksklusive ekstraordinære poster) af sig mod ventet 1,22 dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News. Overført til penge gav det et nettoresultat på 5,7 mia. dollar i fjerde kvartal mod ventet 4,95 mia. dollar og 53 pct. bedre end i samme periode et år tidligere.

Bundlinjen var særligt hjulpet op af et rekordlavt renteniveau, der har hævet udlånsvolumen massivt.

- Selskabets resultater reflekterer en stærk underliggende præstation på tværs af alle forretningsområder i fjerde kvartal og hele regnskabsåret - med en solid vækst i udlån og indlån, siger Jamie Dimon, administrerende direktør i JPMorgan Chase, i regnskabet ifølge Bloomberg News.

Selvsamme Dimon får samtidig skåret i sin løn efter investeringsskandalen sidste år, der kostede banken et tab på mere end 6,2 mia. dollar i de første ni måneder, meddeler JPMorgan i regnskabet.

- Hr. Dimon bærer det overordnede ansvar for fejltagelserne, der førte til tabene i CIO (chief investment office, red.), og han har accepteret ansvaret for disse fejltagelser, skriver JPMorgan på sin hjemmeside ifølge Bloomberg.

/ritzau/FINANS