JPMorgan flytter hundredvis af stillinger ud af London

Den amerikanske investeringsbank ønsker at være godt forberedt uanset udfaldet af Brexit-forhandlingerne. Den følger dermed efter banker som Barcleys, Deutsche og Goldman Sachs.

AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Theresa May siger, at hun vil være en »bloody difficult woman« i Brexit-forhandlingerne, men de store banker tager alligevel deres forholdsregler.

Flere af dem planlægger en omfattende flytning af arbejdspladser længe før forhandlingerne er færdige. Senest har amerikanske J.P. Morgan Chase meldt ud, at de vil flytte hundredvis af ansatte fra London til Dublin, Frankfurt og Luxembourg, skriver Bloomberg.

»Vi vil benytte os af de tre banker, vi allerede har i Europa som udgangspunkt for vores drift,« sagde Daniel Pinto, leder af bankens investeringsafdeling i et interview tirsdag.

»Vi kommer til at flytte i hundredvis af folk på kort tid, så vi kan være klar fra første dag, når forhandlingerne er afsluttet. Til den tid vil vi se på udsigterne på lang sigt,« sagde han.

AIG planlægger at følge efter

Det er frygten for, at det bliver vanskeligere for Storbritannien at deltage i EUs indre marked, som er årsagen til bankens skridt.

Før folkeafstemningen sidste år udtalte bankens administrerende direktør, Jamie Dimon, at op mod 4.000 ansatte kunne blive relokaliseret som følge af Brexit.

I januar sagde han, at tallet kunne blive højere eller lavere, afhængigt af forhandlingernes udfald.

Frankfurt og Dublin bliver fremdraget som de mest attraktive byer for de internationale banker, men blandt andet forsikringsgiganten American International Group (AIG) planlægger ifølge Financial Times at flytte sit europæiske hovedkvarter til Luxembourg.

Flere banker flager ud

JPMorgan er langt fra den første bank, som offentliggør planer om at flytte ansatte ud af London.

I forrige uge meddelte Deutsche Bank, at man agter at flytte 4.000 arbejdspladser ud af London, mens Barcleys har meddelt, at man vil have en handlingsplan klar i løbet af indeværende år. Goldman Sachs har sagt, at man påbegynder en udflytning til næste år.

Ifølge Bloomberg er JPMorgan allerede i færd med at lede efter kontorer i Dublin og Frankfurt, og de skal have udtrykt ønske om fleksibilitet hos udlejerne hvad angår størrelse af lejemålene. På den måde kan banken reducere eller udvide afhængigt af, hvordan den endelige Brexit-aftale kommer til at se ud.