JPMorgan betaler 4,5 mia. dollar til investorer

Den amerikanske storbank JPMorgan Chase har indvilliget i at betale 4,5 mia. dollar tilbage til 21 investorer, blandt andet konkurrenten Goldman Sachs.

Som en del af oprydningen efter finanskrisen har JP Morgan indgået forlig med 21 investorer om pakker med dårlige lån. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDUARDO MUNOZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den britiske avis The Independent.

Investorerne har anklaget banken for at have vildledt dem i forbindelse med salg af investeringer med sikkerhed i huslån kort før den finansielle krises udbrud, og udbetalingen sker som en del af et forlig med 21 institutionelle investorer. Blandt investorerne er konkurrenten Goldman Sachs og giganter som Blackrock Financial Management og Metropolitan Life Insurance.

Sagens kerne er værdipapirer med sikkerhed i huslån, der blev solgt af investeringsbanken Bear Stearns, som senere blev købt af JPMorgan, og banken selv mellem 2005 og 2008.

JPMorgan nåede i sidste måned til en rammeaftale med de amerikanske myndigheder, der ventes at løbe op i 13 mia. dollar. Banken har sat 23 mia. dollar til side til at dække de retssager, som JPMorgan er involveret i, hvoraf en stor del ventes at gå til en række forlig vedrørende investeringer med sikkerhed i misligholdte huslån.