JPMorgan anklaget for at lyve om giganttab

Topchefen for USAs største bank bliver anklaget for at have vildledt investorerne og løjet for undersøgerne i sagen om det gigantiske tab i bankens investeringsafdeling.

JPMorgan bliver stævnet for at have tilbageholdt oplysninger om bankens bundlinje - senatet har udarbejdet en rapport, hvori der fremgår alvorlige beskyldninger. Fredag er der høring i sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topbosserne i JPMorgan Chase har løjet om deres viden om tab på over seks milliarder dollar i bankens britisk baserede investeringsarm. Så barske er anklagerne fra tidligere præsidentkandidat, John McCain, på baggrund af en rapport, som en senatskomité har udarbejdet, hvor McCain er det ledende republikanske medlem. 

I rapporten fremføres det, at den nuværende topchef for JPMorgan, Jamie Dimon, og den tidligere CFO, Doug Braunstein, har skjult deres viden om, hvor store tab banken var løbet ind i som følge af fejlslagne investeringer i kreditderivater. Samtidig anklages de for at have vildledt investorerne. Det skriver ft.com.

Sagen om de massive tab har været undersøgt af Senatet siden det kom frem i foråret 2012. Bankens tidligere CFO, Doug Braunstein, gik af, efter sagen blev bragt for dagen, og både hans og topchefen Jamie Dimons redegørelser bliver nu irettesat i den 300-sider lange rapport.  

Sagen udsprang i London i foråret 2012, hvor bankens investeringsafdeling løb ind i massive tab på kreditderivater. På en telekonference fra afdelingen i april 2012, nedtonede Jamie Dimon betydningen af handelsaktiviteterne. Her kaldte han sagen for »en storm i et glas vand«. 

Men senatskomiteén ser ikke så mildt på sagen, og fremfører i rapporten, at Jamie Dimon allerede da var vidende om, hvor galt det stod til. 

Rapporten beskriver også, at Doug Braunstein har vildledt investorerne, offentligheden og tilsynsmyndigheder med ufuldstændige oplysninger og unøjagtigheder i redegørelsen til tilsynsmyndighederne.

JPMorgan nægter at den øverste ledelse har forsøgt at vildlede nogen, og hævder at ledelsen har handlet i god tro, skriver ft.com.

Fredag er der høring i sagen, som samtidig har gang i debatten om, hvorvidt banken har vokset sig for stor. JPMorgan Chase har en anslået værdi på 2,4 billioner dollar.