Job til alle efter slagteribrand

Fire dage efter slagteriet i Skive brændte, blev alle de hjemsendte slagteriarbejdere fredag tilbudt job igen. De fleste i Holstebro og Herning.

Samtlige 450 slagteriarbejdere, der blev afskediget i tirsdags efter branden på Danish Crowns slagteri i Skive, blev fredag tilbudt job igen. De første 160 starter på Danish Crowns afdelinger i Holstebro, Herning, Hurup og Nykøbing Mors på mandag, og fra weekenden 11.-12. august bliver resten tilbudt weekendarbejde fortrinsvis i Holstebro og Herning.

På den måde kan slagteriet udnytte slagtekapaciteten i de to byer til at få nedbragt den pukkel af svin, der opstår efter branden i Skive.

- Jeg er så lykkelig som et lille barn, fordi jeg kunne fortælle medarbejderne, at alle er sikret arbejde, sagde fabrikschef Preben Pedersen til Ritzau, da han forlod orienteringsmødet i slagteriets kantine.

Slagteriet i Skive står nu helt stille. Kun et halvt hundrede mand arbejder med oprydning efter branden, der brød ud mandag eftermiddag, da der i løbet af dagen var slagtet 5900 grise. De sendes nu til destruktion.

Danish Crown håber at kunne genoptage slagtningerne i Skive om otte-ti uger - men kun på én slagtelinie mod hidtil to.

Hidtil har Skive-slagteriet slagtet cirka 30.000 svin om ugen.

/ritzau/