JMI Invest A/S præsenterer et flot førsteårsregnskab

Investeringsvirksomheden JMI Invest A/S med Asger Jensby i førertrøjen, har det rigtigt godt. Med en omsætning på cirka 120 mio. kr. er direktør Asger Jensby og de øvrige tre aktionærer i JMI Invest, komikeren Finn Nørbygaard, koncerndirektør Tom Matthiesen og seneste tilkommet direktør Peter Sølbek, mere end tilfreds med resultaterne af første regnskabs år. Og ifølge Asger Jensby er der tre ting, som ligger til grund for det gode resultat.

- For det første, er vi gået ind på markedet på et tidspunkt, hvor IT investeringerne var nedadgående, samtidigt har vi investeret i virksomheder, som vi mente havde et godt potentiale og så er der vel også tale om en smule held, fortæller Asger Jensby.

Fælles for de opkøbte virksomheder er at de er IT virksomheder, som har været i gang i mere end tre år og at de har et eller flere softwareprodukter, samt at har en kundekreds. Endvidere påpeger Asger Jensby at JMI Invest ikke investere i de helt ny opstartet IT virksomheder, og at økonomien ikke spiller en afgørende rolle for, hvilke virksomheder der investeres i.

- Vi ser ikke kun på økonomi, men er villig til at give en virksomhed en chance, hvis vi tror på den. Og vi oplevet at flere virksomheder gerne vil have os som investorer, fordi vi ikke kun kan bidrage med penge, men også kan bidrage med viden, fortæller han.

Det er specielt Asger Jensby der, med sine erfaringer fra sin tid, som direktør IT virksomhederne i CSC og EDS, kan øse ud af gode råd og forretningsforbindelser, han er samtidigt også den eneste af de fire aktionærer, som er fuldtidsbeskæftiget i JMI Invest A/S.

JMI Invest har indtil investeret i otte virksomheder, hvoraf to af dem stadig ligger på skrivebordet.

- Vi investere i de virksomheder vi har lyst til at investere i og de virksomheder som har haft lyst til at få os med ombord. Men vi har ikke nogen målsætning for, hvor mange virksomheder vi skal investere i, fortæller Asger Jensby.

Endvidere er JMI Invest i gang med at etablere deres eget selskab, som kommer til at hedde JMI services.

- JMI services er et selskab, som skal hjælpe vores porteføljevirksomheder med regnskab, bogføring, budgettering, likviditetsplanlægning osv. Og skulle det gå hen og blive en succes er det meget sandsynligt at vi vil gå hen og åbne op for andre virksomheder, udover vores porteføljevirksomheder, forklare Asger Jensby.

Fakta-boks:

Første regnskabsår 2003/04

Resultat før skat 26,7 mio.kr

Egenkapital 29,1 mio.kr

Ansatte 1