Jeudan er gennem de problemfyldte projekter

Sidste år gennemførte Jeudan den største ejendomshandel i selskabets historie ved at overtage Kommunehospitalet og otte andre ejendomme for 1,2 mia. kr.

Her et år efter synes Kommunehospitalet at blive en succes, og problemerne i de øvrige ejendomme er så godt som løst.

- Man skal ikke glemme, at vi fik Kommunehospitalet, fordi der fulgte nogle problemfyldte ejendomme med, siger administrerende direktør i Jeudan, Per Hallgren, til RB-Børsen.

Problemerne er ifølge direktøren stort set løst i dag. Jeudan har en enkelt af de tyve boliger i Sdr. Magasin tilbage, og det er meget tæt på at have fundet en lejer til Badehuset , der er en bygning på Holmen. Desuden er Jeudan i færd med at renovere ejendommen i Fredensborggade, mens de resterende ejendomme fra handlen helt efter planen er solgt til anden side eller lejet ud. Det gælder blandt andet den store gamle B&W-hal på Holmen, som Jubii har lejet.

- Det kunne kun lade sig gøre, fordi vi har et kendskab til København og ved, hvilke kunder der er i bevægelse. I Københavns indre by og det sydlige Østerbro har vi kortlagt samtlige gader, forklarer Per Hallgren.

Registret over gaderne betyder, at Jeudan har en tæt føling med erhvervslivet i området. Selskabet er derfor ofte på forkant med, hvilke virksomheder der har behov for nye lokaler eller forlader nogle gamle. Kombineret med en stor indsats for at have kontakt med lejerne, kan det ifølge Per Hallgren også være forklaringen på Jeudans høje udlejningsprocent. Jeudan investerer fortrinsvis i kontorejendomme i indre by, og 97-98 pct. af selskabets ejendomme er udlejet, hvilket skal sammenlignes med en generel udlejningsprocent på 92-93 i området ifølge selskabets årsrapport.

Den store og attraktive klump i sidste års ejendomshandel var Kommunehospitalet, hvor langt det meste er udlejet til Københavns Universitet. Købet krævede en større ombygning, og i det hele taget er der tale om et meget stort projekt i Jeudans regi.

- Det er en ren indretningsopgave. Vi indretter mange ting i løbet af et år, og den eneste forskel til Kommunehospitalet er størrelsen. Kompleksiteten er ikke så stor, men beløbet er stort, bemærker Per Hallgren.

- Første halvdel blev afleveret den 1. januar, og anden halvdel skal vi aflevere her 1. august, så mangler vi kun at bygge et auditorium, og der er meget lidt, som mangler at blive lejet ud, fortsætter han.

Jeudan har investeret godt 4 mia. kr. i ejendomme i København. Der er pånær en enkelt boligejendom tale om investeringer i kontorejendomme.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk)