Jem & Fix er meldt til politiet for at vildlede forbrugerne

Forbrugerombudsmanden mener, at Jem & Fix har reklameret for trailere i strid med reglerne for markedsføring.

Jem & Fix har reklameret for priser på trailere, hvor priserne var oplyst uden en række omkostninger som indregistrering, ekspeditionsgebyr og fragt. Det er i strid med reglerne, siger Forbrugerombudsmanden. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Byggemarkedet Jem & Fix er blevet politianmeldt af for at vildlede forbrugerne i sin markedsføring.

Det er Forbrugerombudsmanden, der har anmeldt kæden med 121 afdelinger rundt i landet.

Jem & Fix har reklameret med priser på trailere på sin hjemmeside og i tilbudsaviser.

Prisen på traileren stod med en fed rød skrift, mens den samlede pris - inklusive en række omkostninger som indregistrering, ekspeditionsgebyr og fragt - stod med en lille sort skrift.

Man kunne dog ikke købe trailerne uden at betale den samlede pris.

»Når Jem & Fix ikke tydeligt oplyste om obligatoriske udgifter til fragt sammen med kontantprisen, fik det produktet til at fremstå billigere, end det reelt var,« siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

»Det er problematisk, da det kan tilskynde forbrugerne til at foretage køb baseret på et fejlagtigt indtryk af prisen,« siger hun i pressemeddelelsen.

Jem & Fix har desuden reklameret for en reol til en pris på 398 kroner. Men man kunne ikke købe reolen uden at betale fragt på 299 kroner. Det var ikke oplyst i forbindelse med visningen på hjemmesiden.

/ritzau/