»Jeg vil være den største jobskaber, Gud nogensinde har kreeret. Og jeg mener det«

Donald Trump har indtaget scenen til sit første store pressemøde, før han overtager posten fra Barack Obama i næste uge. Han talte om Putin, arbejdspladser og hvem der skal overtaget hans forretningsimperium.

Donald Trump Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON

Historier om Rusland har hængt som en tung skygge over Donald Trump de seneste dage, og USA's kommende præsident har travlt med at lægge afstand til landet.

Mens Trump stod på sidelinjen, gik hans talsmand på scenen og proklamerede, at der er tale om en uansvarlig, uhørt heksejagt.

Herefter indtog republikaneren scenen til sit første store pressemøde, før han overtager posten fra Barack Obama i næste uge.

»Det skulle aldrig være offentliggjort. Det er en skændsel«, siger Trump.

Blandt andet CNN bragte natten til onsdag historien om, at Trump skal være filmet af den russiske efterretningstjeneste FSB under et sexorgie på et hotel i Moskva i 2013.

Men Trump forsøgte at komme hurtigt videre til noget mere positivt.

»Jeg vil være den største jobskaber, Gud nogensinde har kreeret. Og jeg mener det,« siger Donald Trump.

Han siger, at han ser meget frem til indsættelsen i næste uge.

»Vi har stort talent. Forrygende talent,« siger Trump.

Det bliver Donald Trumps to ældste sønner, Donald Jr. og Eric, som overtager faderens forretning, fastslår USA's kommende præsident på et pressemøde onsdag.

Donald Trumps to ældste sønner, Donald Jr. og Eric, som overtager faderens forretning (Arkivfoto: Jim Watson) Fold sammen
Læs mere

Trump bekendtgjorde tilbage i november 2016, at han ville overlade konglomeratet Trump Organization til sine børn for at hellige sig jobbet som præsident.

Den proces er ifølge Trump nu på plads. Han vil derfor fremvise dokumenter, som bekræfter, at han fuldstændigt har overladt kontrollen over sin forretning.

Trump Organization hed tidligere Elizabeth Trump & Son og blev grundlagt i 1923 af Donald Trumps farmor.

Donald Trump kom ind i virksomheden i 1968. Tre år senere overtog han virksomheden og omdøbte den til Trump Organization.

Konglomeratet har omkring 500 virksomheder, herunder forskellige hoteller i mange lande, ejendomme, golfbaner.