Jeg får et venligt gok i nødden

Foreningen Registrerede Revisorers direktør Ane Arnth Jensen forebygger stress med løb. Men tager negativ stress alligevel overhånd, er omgivelserne gode til at sige: Hallo, hvad sker her?

»Jeg bruger tre kvarter til en time på avislæsning. Derefter løber jeg en tur på fem kilometer«, siger Ane Arnth Jensen, der er direktør for Foreningen Registrerede Revisorer, om morgens gerninger. <br>Foto: Morten Juhl <p><br> Fold sammen
Læs mere
Hvornår slår du øjnene op?

For det meste kvart i seks. Derefter bladrer jeg Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Politiken igennem fra første til sidste side. Jeg bor på Frederiksberg, hvor aviserne er fremme inden kl. 5. Jeg vil gerne følge med i, hvad der sker, samtidig med, at jeg ser, om der er noget, foreningen skal følge op på. Jeg bruger tre kvarter til en time på avislæsning. Derefter løber jeg en tur på fem kilometer - det sker fire-fem gange om ugen - inden jeg tager et bad og spiser morgenmad på vores faste tidspunkt kl. 7.30, hvor hele familien, min mand og mine to piger, er med. De står dog først op kl. 7.Hvordan starter din arbejdsdag?

Kvart over otte er jeg på arbejde. Jeg er privilegeret ved at bo tæt på mit arbejde. Noget af det første, jeg gør, er at gå rundt i sekretariatet og sige godmorgen til de medarbejdere, der er til stede. Vi er 30.Hvordan håndterer du dine emails?

Jeg kan læse mine emails hjemme. Men man skal ikke forvente, at jeg læser dem i min fritid, med mindre det er noget afgørende vigtigt. Man skal ikke blive slave af sine emails.Hvordan strukturerer du din arbejdsdag?

Allerede inden jeg kommer på arbejde har jeg en idé om, hvad jeg skal lave i løbet af dagen. Men det er ikke altid, det går sådan.

Der er to slags dage. Dem, hvor det hele vælter ind ad døren, eksempelvis et nyt lovforslag, der kræver hurtig handling, og hvor det, der står i kalenderen ikke bliver til noget. Og så dem, hvor det lykkes. Jeg er rimelig struktureret, så jeg forsøger at planlægge så fornuftigt, at det hele ikke vælter. Men man bliver aldrig verdensmester til det. Hvor lang er din arbejdsuge?

Vi fører time-sags regnskab herinde, så jeg ved, at det er 50 timer om ugen. Men selvfølgelig kan det komme højere op enkelte gange. For nogle år siden tog jeg ofte weekendarbejde med hjem. Men det dur ikke. Det er en plage, så jeg holder for det meste mine weekender fri, ligesom jeg forsøger at lægge tidslommer ind i mit daglige arbejde, så jeg får tid til at snakke med folk. Jeg har valgt at nedtrappe mine møder om fredagen. Det giver mig mulighed for at få ryddet op i sagerne.Hvordan håndterer du stress?

Motion er væsentlig for mig. Det både forebygger og hjælper. Løb er godt, for det kan du tage med dig overalt. Når jeg er udenbys til møder, spørger jeg ofte hotellet om gode løberuter. En gang løb jeg frem og tilbage over Lillebæltsbroen. På tilbageturen stod solen op. Det var en fantastisk oplevelse. Negativ stress er heldigvis ikke noget, jeg tit er udsat for. Den form for stress kommer, når man forsøger at jage flere ting igennem på én gang. Men her er mine omgivelser gode til at give mig et venligt gok i nødden og sige: Hallo, hvad sker her?Holder du frokostpause?

Ja. Tit er der frokostmøder, men ellers spiser jeg i kantinen. Og kniber det med tiden, så har jeg alt-i-en-kiks liggende i skuffen.Hvornår er du sammen med familien?

Om aftenen skiftes vi alle fire til at lave mad. Vi har latinske spisevaner og spiser først ved otte-tiden og slapper af ved at snakke sammen. Vi kan godt sidde halvanden time eller mere ved bordet og snakke.Hvilke fritidsinteresser har du?

Jeg er medlem af Visens Venner, og hvis jeg overhovedet kan, deltager jeg i de månedlige arrangementer. Jeg holder utrolig meget af viser. Og så har jeg gået på aftenskole - italiensk for begyndere. Men kun til feriebrug.Får du holdt ferie?

Jeg har seks ugers ferie - og dem holder jeg. Vi har været mange gange i Italien. Jeg holder især meget af Toscana, maden, stemningen, landskabet, det hele. Men vi har da også været på en fire ugers bilferie i USA, hvor vi kørte 8.500 kilometer fra Chicago til San Francisco.Hvordan slutter din aften?

For det meste læser jeg lidt. Jeg har ofte gang i flere bøger, hvor jeg så vælger bog efter mit humør. I øjeblikket er det især Jakob Kvists bog om Johannes Møllehave, det gælder. Men det sker da også, at vi lejer en film og ser den på TV.