Jean-Claude Juncker blokerede EU-tiltag mod skatteunddragelse

Formanden for EU-kommissionen, Jean-Claude Juncker, blokerede i sin tid som premierminister i Luxembourg for EU-lovgivning, der skulle tackle skatteunddragelse fra multinationale selskaber. Det viser lækkede dokumenter, som stammer fra tyske diplomater.

Jean-Claude Juncker var premierminister i Luxembourg i hele 18 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: THIERRY CHARLIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Guardian.

Det er som medlem af det uigennemsigtige EU-organ "Gruppen vedrørende Adfærdskodeks", der arbejder med erhvervsbeskatning, at Luxembourg har modarbejdet EU-tiltag mod skatteunddragelse. På trods af sin beskedne befolkning på blot 560.000 mennesker har Luxembourg under Jean-Claude Juncker haft succes med at modarbejde EU's skattereformer, hvor de sammen med Holland ofte var de eneste afvigende stemmer.

Det hemmelighedsfulde EU-organ kræver enstemmighed for at gennemføre nye tiltag, hvilket har givet Luxembourg magten til at forpurre alle forsøg på at vedtage strammere skattelovgivning. Luxembourgs finansministerium nægter dog at udtale sig omkring de lækkede dokumenter, og ligeså gør Jean-Claude Juncker.

Jean-Claude Juncker var premierminister i Luxembourg i hele 18 år, hvor han etablerede landet som et knudepunkt for internationale selskaber grundet fordelagtige skatteaftaler, skriver The Guardian.

/ritzau/FINANS