Japansk 20-årig rente under nul i formiddagens Tokyohandel

Renten på de 20-årige japanske statsobligationer faldt til nul for første gang nogensinde onsdag morgen.

Renten på de 20-årige japanske statsobligationer faldt til nul for første gang nogensinde onsdag morgen. (Foto: Kazuhiro Nogi) Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rentefaldet er en udløber af de ultra-lave renter på verdensplan i kølvandet af investorernes flugt mod sikre placeringer efter den britiske nej til fortsat EU-medlemskab ved afstemningen forrige torsdag.

De globale statsobligations-kurser stiger for en fjerde dag i træk, efter stigende usikkerhed om udsigterne for den globale vækst, der tirsdag aften fik ny næring af Federal Reserve of New Yorks topchef, William Dudley, som advarede om, at Storbritanniens beslutning om at forlade EU kan trække væksten ned og udvikle sig til alvorlige problemer, hvis det udløser uro på de finansielle markeder.

»I det miljø af risiko-reduktion, som stammer fra international begivenheder, er der en global travlhed med at købe super-lang statsgæld, og obligationer, der stadig giver nogen forrentning, vil være mest efterspurgte,« siger chefstrateg Hideo Suzuki fra Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp i Tokyo til Bloomberg News.

Den 20-årige japanske statsobligation dykkede kortvarigt under nulrente inden papirerne svingede tilbage til en forrentning på 0,01 pct. midt på formiddagens i Tokyo-handlen.

Den 30-årige rente nåede samtidig et hidtil uset lavpunkt på 0,025 pct.