Japan vil booste økonomien med yderligere 3500 mia. yen

Den japanske regering kan skyde ekstra 3500 mia. yen ind i økonomien gennem ekstra midler uden for budget.

Foto: TOLGA BOZOGLU. Japans premierminister Shinzo Abe.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver avisen Sankei i weekenden uden at citere kilder.

Ifølge avisen vil premierminister Shinzo Abe anmode om det ekstra budgettet efter mandagens BNP-rapport for tredje kvartal, der viste, at landet igen er i recession.

Regeringens plan er angiveligt allereder er vedtaget, og at det skal fokusere på landets demografiske problemer og foranstaltninger til at afbøde virkningerne fra handelsaftalen i Stillehavsregionen (TPP), mens der ikke overvejes foranstaltninger til stimulering af efterspørgslen lige nu. Det oplyser Japans økonomiminister, Akira Amari, på et pressemøde efter offentliggørelsen af de foreløbige BNP-data for tredje kvartal mandag.

Her vurderede Akira Amari, at det er for tidligt at tale om størrelsen af ​et ekstra budget.

Økonomiministeren noterede desuden, at BNP-tallene trods alt indikerede medvind fra et opsving i lønningerne. Og han påpegede, at BNP reelt voksede i kvartalet, hvis lagerreduktionerne pilles ud af ligningen på trods et fald i erhvervsinvesteringer i en tid med bedre virksomhedsindtjening.

Ifølge Akira Amari fortsætter Japan overordnet set sit gradvise opsving trods bump på vejen, og ministeren vurderer, at denne tendens fortsætter, og at økonomien sandsynligvis vil vise vækst i fjerde kvartal.