Japan fastholder pengepolitik med lille opjustering af udsigt

Den japanske centralbank, Bank of Japan, fastholdt som ventet pengepolitikken uændret efter sit to dage lange møde, der afsluttedes tirsdag.

Bank of Japan i  Tokyo, Japan, September 21, 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Toru Hanai / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var det første rentemøde efter det amerikanske præsidentvalg, der med Donald Trumps sejr siden har resulteret i en markant svækkelse af yen over for dollar og til dels også over for euro.

Bank of Japan justerede synet på økonomien en anelse op, idet det pengepolitiske udvalg fortsat ser et moderat opsving, mens eksporten nu samtidig er accelereret.

Centralbanken fastholdt målene for såvel korte som lange renter og for de aktivopkøb, som den skal styre rentekurven.

Dagens beslutninger var ventet af samtlige økonomer, som deltog i en konsensusundersøgelse foretaget af Bloomberg.

De fleste analytikere havde allerede opfattelsen af, at Bank of Japan ville fastholde politikken i de kommende måneder, selv før Donald Trumps valgsejr sendte yen ud i trit fald, og dermed yderligere lettede noget af presset for yderligere lempelser til at få gang i inflationen.

Et flertal af økonomerne venter ikke yderligere lempelser før centralbankchefen Haruhiko Kuroda træder tilbage i april 2018.

»Flere lempelse er usandsynlige i en overskuelig fremtid. Den svage yen har betydeligt en reduktion af bekymringerne om en forringelse af inflationsudsigterne for Bank of Japan,« siger cheføkonom Kazuhiko Ogata fra Credit Agricole til Bloomberg News.

Fokus er nu på Bank of Japans bestræbelser på at undgå en afsmittende effekt af det globale obligationsfrasalg.