Japan fastholder lempelser men sænker inflationsprognose

Den japanske centralbank, Bank of Japan (BoJ), fastholder de pengepolitiske lempelse uændrede, men har skåret en god bid af inflationsprognosen for indeværende år. Det skete på det pengepolitiske møde i centralbanken, der afsluttedes onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Den japanske centralbank vil fortsat øge den monetære base i et årligt tempo på 80.000 mia. yen. Det kommer ikke bag på analytikerne, der alle havde ventet en fastholdelse.

Men Bank of Japan skar inflations-estimatet for det finanspolitiske 2015, der starter i april, ned til 1 pct. fra 1,7 pct., mens inflationen året efter til gengæld ventes at lande på 2,2 pct. tidligere 2,1 pct.

Til gengæld øgede centralbanken vækstforventningerne til 2,1 pct. i 2015 fra 1,5 pct., mens væksten i 2015 ventes at lande på 1,6 pct. mod de tidligere ventede 1,2 pct.

Det nedadgående pres på forbrugerpriserne skyldes olieprisernes nedtur, som underminerer centralbankchef Haruhiko Kurodas mål om at nå en inflation på 2 pct. trods næsten to års rekordstore kvantitative lempelser.

- Kuroda vil være under pres for at øge stimulus. Det bliver sværere for ham at kommunikere en forbedring i økonomien med markedsdeltagere, når inflationen er aftagende på grund af olien, siger økonom Masamichi Adachi fra JPMorgan Chase & Co. i Tokyo til Bloomberg News.