Japan afviser brok fra G20-lande

Den japanske vicefinansminister Takehiko Nakao svarer igen på den internationale kritik af landets nye program, der skal styrke inflationen i landet og sætte skub i den trængte japanske økonomi.

Japans vicefinansminister Takehiko Nakao kritik af konkurrenceforvridende pengepolitik. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP

Det skriver Bloomberg News.

- Bank of Japans (BoJ) pengepolitik, som blev besluttet i går,  er rettet mod at stoppe den vedvarende deflation. Så kritikken om, at det er en form for konkurrenceforvridende devaluering, er skudt ved siden af. Den nye udvikling mod en svagere yen afspejler yens tilpasning fra ensidige og voldsomme styrkelser frem til sidste år, siger han i et interview i Tokyo ifølge Bloomberg.

På de sidste to måneder er yen svækket med 7 pct. over for dollar, og det har ikke spredt god stemning hos handelspartnerne. Risikoen er desuden blevet mere relevant, skriver Bloomberg News, for gengældelse fra handelspartnerne, når G20-økonomierne skal mødes i februar.

Tiltagene fra den japanske centralbank er kommet i forlængelse af, at den relativt nyvalgte premierminister, Shinzo Abe, har skubbet på for at dreje på inflationshåndtaget.

Japan er ifølge Bloomberg News i sin tredje recession på fem år, og netop derfor er det lykkedes for premierministeren at få Bank of Japan til at love at lave støtteopkøb for at hjælpe den trængte økonomi.