Janet Yellen: Vi har brug for flere renteløft hvis økonomien fortsætter frem

Chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Janet Yellen, vakler ikke i sin kurs for den amerikanske økonomi. Hun peger på, at der fortsat er brug for flere renteforhøjelser snart, hvis den amerikanske økonomi fortsætter i sit nuværende gear. Sådan lyder det i Yellens imødesete tale for Senatet tirsdag eftermiddag.

Chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Janet Yellen Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSHUA ROBERTS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»På vores kommende møder vil rentekomitéen evaluerer, hvorvidt beskæftigelsen og inflationen fortsætter med at udvikle sig på linje med forventningerne, og i det tilfælde vil en yderligere justering af renterne sandsynligvis være passende,« siger Janet Yellen i talen.

Det er særligt fremgang i inflationen og på arbejdsmarkedet, der har fået centralbanken til at tilbagerulle sin lempelige kurs og hæve renten to gange over de seneste 14 måneder - én gang i december 2015 og igen i december sidste år.

Det var samtidig de to første renteløft i USA siden sommeren 2006, inden finanskrisen satte ind.

Centralbankchefen vil imidlertid ikke sætte nærmere tidspunkt på for den næste renteforhøjelse, efter at Federal Reserve i december sidste år varslede to til tre renteforhøjelser i 2017.

Det næste rentemøde i centralbanken og rentekomitéen Federal Open Market Committee (FOMC) er den 14. og 15. marts.