Janet Yellen er mest favorabel FED-chef for markederne

Hvis Larry Summers bliver ny chef for den amerikanske centralbank Federal Reserve, vil han føre en strammere pengepolitik end forgængeren Bernanke, og det bidrager til, at markederne foretrækker hans rival til posten, Janet Yellen. Det viser en undersøgelse fra Bloomberg.

60 pct. vurderer Janet Yellen som »favorabel« til posten som ny chef for den amerikanske nationalbank, mens blot 15 pct. vurderer hende som »ufavorabel«. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en rundspørge blandt 900 brugere af Bloombergs terminaler har nyhedsbureauet fundet frem til, at 35 pct. af markederne forventer, at Larry Summers vil føre en strammere politik end Bernanke, mens 22 pct. forventer, at Larry Summers' politik vil ligge i tråd med Bernankes.

For hans konkurrent, Yellen, venter blot 8 pct. af de adspurgte, at hun vil føre en strammere pengepolitik. Til gengæld venter næsten halvdelen af de adspurgte at hendes politik vil minde om forgængerens.

Til gengæld vurderer 37 pct. Larry Summers som »favorabel«, mens 35 pct. vurderer den tidligere økonomiske rådgiver for Barack Obama som »ufavorabel«. Lige omvendt ser det ud for Janet Yellen - 60 pct. vurderer hende som »favorabel«, mens blot 15 pct. vurderer den nuværende vice-chef for Federal Reserve som »ufavorabel«.

40 pct. af de adspurgte venter, i tråd med dagens rygter fra den japanske avis Nikkei, at Larry Summers vil blive den næste chef for Federal Reserve. 33 pct. venter at Janet Yellen vil vinde kapløbet om posten.