Ja, størrelsen betyder noget

Danmark er med i fremme i forreste felt, når det gælder om at konkurrere på monstrøse skibe og vindmøller. Vi har samlet nogle af verdens kæmper her:

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Line investerede i slutningen af januar i otte monsterskibe, der hver er rekordlange med 440 meter. Samtidig kan de 18.000 containere á 20 fod.

Se billederne: Her er Mærsks nye monsterskib

Se billederneHer er havets hersker fra Mærsk

Forleden lancerede danske Vestas sin nye megamølle, der med sine 7 megawatt får konkurrenterne til at ryste i bukserne. Monstermøllen er 164 meter fra vingespids til vingespids.

Se billederne: Billedserie: Her er Vestas' nye kæmpemølle

Animeret grafik: Sådan sættes gigantmøller på havbunden

I februar dukkede en anden kæmpe op, nemlig det, som journalister døbte "Jumboens storebror". Det var en ny udgave af Boeings 747-fly, som havde set dagens lys. Den kan tage 51 passager mere end den gamle, i alt 467 passagerer.

Se billederne: Her er jumboens storebror


I en lidt anden kategori blev verdens rekorddyre gader kåret. Her sneg danske Strøget sig ind på i top 25, mens Købmagergade i et dansk perspektiv er den næstdyreste gade. Her ligger en gennemsnitlig årlig leje på 1.606 euro pr. kvadratmeter, efterfulgt af Vestergade i Odense som den tredjedyreste.

Se billederne: Se verdens dyreste gader