Iværksætteri får lektoren at glemme alt andet

Underviserpris. Lektor Ulrik Blom fra Esbjerg kåret som årets Idea-underviser. Han brænder for at sætte iværksætteri og innovation på skoleskemaet.

Et hastigt blik ned over Ulrik Bloms cv afslører hurtigt, at iværksætteri har fyldt meget i de senere år. Lektoren fra Esbjerg har specialiseret sig, som det også er god latin for de nyetablerede, han brænder for.

Tirsdag blev den 41-årige cand.merc. i forbindelse med den årlige internationale workshop-konference for undervisere i Kolding hædret af Iværksætterakademiet Idea som Årets Idea-underviser. Han får prisen for sin pionerindsats, initiativkraft og iderigdom inden for iværksætterundervisning.

Præmien er deltagelse i et ugekursus i entreprenørskabsundervisning på et af verdens førende universiteter inden for feltet i USA, og opholdet har en værdi på 75.000 kr. Hvis kolleger på Erhvervsakademi Vest i Esbjerg skulle hviske arrangørerne et godt råd i øret, ville det formentlig være, at Ulrik Blom næppe skal stå for det praktiske arrangement selv.

Praktiske problemerHan er så dybt engageret i materien i sit næste projekt, at han ofte kan virke distræt, og flybilletter og hotelreservationer er ikke hans stærke side. For slet ikke at tale om at bestille mad til en af de camps, der er blevet moderne i undervisningsverdenen. Den slags ender ofte galt.

Iværksætteri og innovation er hans hjemmebane, og selv om han fortsat underviser et enkelt HH-handelsskolehold, er det hans fortjenester inden for markedsføringsøkonom-uddannelsen, der især falder i øjnene.

Han har opbygget det tværfaglige speciale inden for innovation på de ti uddannelser på erhvervsakademiet, og selv om hans ugentlige antal undervisningstimer har været for nedadgående på grund af de mange andre gøremål, er han den engagerede igangsætter og inspirator for unge med iværksætterblod i årerne.

Imponerende netværkUlrik Blom har tidligere sat ord på sin begejstring for området:

- Iværksætterkultur er meget mere end at arbejde med at starte virksomhed. Det er læring om at indgå et forpligtende samarbejde med andre mennesker. Det er refleksion over egne drømme, evner og muligheder

Ulrik Bloms netværk inden for området er både på regionalt og nationalt plan imponerende. Han kan altid finde en person at ringe til, hvis et iværksætterspørgsmål melder sig.

Han er også den selvskrevne daglige leder af iværksætterhuset Idea House Esbjerg, der åbnede for godt en måned siden. Han har selv erfaring som selvstændig inden for vinimport og webudvikling.

Privat bor Ulrik Blom i Tjæreborg uden for Esbjerg med sin hustru og tre mindre børn. Turen på arbejde tages på cykel for at rense hjernen inden det næste projekt.