Iværksætterens foretrukne aktie

Favorit-aktie. Serieiværksætteren Martin Thorborg har investeret i aktier i 10 år. Det har medført op- og nedture, og det har lært ham, at gode råd sjældent bør følges.

Martin Thorborg er formentligt bedst kendt for Jubii.dk og Spamfighter.com.

Han har dog også været involveret i aktieportalen Euroinvestor.com og investeringsselskabet Dinwww.

Privat sætter Martin Thorborg også sine penge i aktier. På et tidspunkt brugte han faktisk så meget tid på aktiemarkedet, at det blev en besættelse.

- Jeg loggede på euroinvest 10-15 gange om dagen, og jeg ville hele tiden at følge med. Det endte med at påvirke mit humør alt for meget. Hvis det gik dårligt med mine aktier, ødelagde det hele min weekend. Det var sygeligt, fortæller Martin Thorborg.

Nu lader han investeringsbanken Carnegie forvalte største delen af sin portefølje, og har fået styr på trangen, til hele tiden at være på forkant. Han investerer dog stadig en del af sin formue selv, og pengene smider han i it.

- Hele internetindustrien interesserer mig, og jeg har jo beskæftiget mig med erhverv i mange år. Jeg synes, det er spændende at omsætte den viden, man har opbygget til økonomisk afkast, siger han.

Selv om Martin Thorborg har sine aktier for at tjene penge, er det ikke altid sandsynligheden for gevinst, der får ham til at købe. For eksempel har han aktier i Aresa, der arbejder med udviklingen af en plante, der kan finde landminer i tredjeverdenslande. Det har kostet ham en del penge, men det er en langsigtet investering.

- Den købte jeg mere med hjertet end med hjernen. Men jeg ser det som en lodseddel. Hvis det lykkedes, tjener jeg penge, og hvis ikke, har jeg brugt penge på at støtte en god sag, siger Martin Thorborg.

Efter omkring 10 år på ak-tiemarkedet, er den vigtigste lektie som Martin Thorborg har lært, at man ikke skal stole på andre end sig selv.

- De fire gange, jeg har taget imod råd fra venner, er det gået helt galt, siger han og fortsætter:

- Desuden tror jeg på, at nogle af de mest utroværdige mennesker i verden, er bankernes aktieanalytikere. Når de siger sælg, skal man købe og omvendt, slutter han.