Iværksætteren: Musik og nøgleord

Kasper Larsen (tv). Foto: Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Direktør Kasper Larsen, medstifter a Jubii, i dag ejer af virksomhederne Klarisma, Babyboom m.fl.

"De kommer til at købe et site, der sælger musik, måske AllofMP3.com, fordi det supplerer deres musik- og lyrik-søgetjeneste. Googles strategi har altid været at generere indhold med et højt niveau af søgeord. Efter video og blogs bliver det musik og måske foto eller andet indhold, når bare det kan kombineres med AdWords."

AllofMP3.com er et meget omstridt russisk-ejet site, der sælger musik til langt under normal netpris.

Danske Aquas album Aquarius er således én af de populære varer. Hele albummet sælges for 2 dollar eller 12 kroner. Det kan man ikke engang købe et enkelt nummer for i Danmark. Prisen for enkeltnumre er i øvrigt omkring 1 kroner i den russiske musikbutik, der primært kan holde sine priser så lave, fordi der aldrig er røget en krone over grænsen til de udenlandske ophavshavere. Til gengæld har AllofMp3 en aftale med den russiske version af Koda-Gramex, og dermed er de lovlige i Rusland - også selvom kunderne bor i andre lande.

Det er ikke forbudt for danskere at købe numre hos AllofMp3, hvis de ellers er "i god tro". Den største risiko ved AllofMp3 er, at russerne selv lukker tjenesten for at stå på god fod med USA.