Iværksættere udfordrer it-giganter

Nyt. BBLsolutions ApS hedder ny nordjysk it-virksomhed, der vil gå direkte i kødet på IBM og HP, når det handler om løsninger til test i softwareudviklingsprojekter.

Våbnet bliver i høj grad prisen. En af de tre iværksættere, Anders Peter Grønborg, hævder, at nordjydernes nye system, kaldet CompassTSM, vil kunne sælges til cirka en tredjedel af den pris, de to giganter tager for deres løsninger.

Dermed åbnes vejen for, at også mindre- og mellemstore virksomheder kan få adgang til de nødvendige testværktøjer i softwareudviklingen. Det er i hvert fald målet for BBLsolutions, som virksomheden hedder.

Anders Peter Grønborg lægger ikke skjul på, at den nordjyske trio, som også omfatter Henrik Bertram Andersen og Rune Birkemose Jakobsen, har meget højtflyvende ambitioner.

Planen er, at virksomheden om to år skal være en betydende national spiller.

På den længere bane er visionen, at BBLsolutions skal være en global virksomhed.

- Test af softwareudviklingsprojekter får større og større betydning, fordi softwaresystemerne bliver mere og mere komplekse. Derfor investerer store virksomheder typisk i testværktøjer fra IBM og HP. Disse værktøjer er efter vores mening så dyre i anskaffelse, at mange mindre virksomheder ikke kan være med. Derfor undlader de ofte at gennemføre en test, og det kan altså få fatale følger. Vores system er efter vores egen vurdering fuldt på højde med de eksisterende, men vi kan sælge det til en langt lavere pris, hvor også de mindre virksomheder kan være med, siger Anders Peter Grønborg.

Den nordjyske iværksætter hævder, at rædselskabinettet over fejlslagne softwareudviklingsprojekter er endog meget stort.

- For kort tid siden så vi en jysk kommune indføre et nyt journalstyringssystem, hvor man havde nedprioriteret testen. Systemet havde en kritisk fejl, og det kom til at koste kommunen ti gange så meget, som ventet. Sådan er der også mange andre, der udvikler software uden at have et klart overblik over risikoen for kritiske fejl, tilføjer iværksætteren.

Startede på fritidsbasisIdeen til BBLsolutions blev undfanget tilbage i 2002, da de tre nordjyder arbejdede hos Sonofon, hvor Anders Peter Grønborg i øvrigt udviklede sin egen testløsning til selskabet. De vurderede, at der var basis for at etablere et firma, som kunne markedsføre et prisbilligt testværktøj.

Efterfølgende har alle tre arbejdet med test af softwareudvikling på konsulentbasis for forskellige kunder.

BBLsolutions blev etableret i foråret 2006, mens de tre endnu på fritidsbasis udviklede på CompassTSM. I februar blev firmaet Anders Peter Grønborgs 100 procents beskæftigelse. For nylig gik Henrik Bertram Andersen også 100 procent ind i firmaet, mens Rune Birkemose Jakobsen slutter sig til de to senere på året, når han er færdig med en ekstern konsulentopgave.

Desuden er en freelance salgskonsulent og en systemadministrator tilknyttet det nye it-foretagende i Aalborg.

Nordjyderne har allerede danske referencer. Blandt kunderne finder man virksomheden Globeteam og Jyske Bank.

BBL Solutions er etableret alene på opsparede midler og en banks velvillighed. Der er ikke venture-kapital eller andre investorer involveret i det, de tre nordjyder håber kan udvikle sig til et guldæg.