Iværksætter som 67-årig

Vækst. G.R.A.S Sound & Vibration er vækstvinder i elektronikindustrien. Virksomheden blev grundlagt af Gunnar Rasmussen, da han forlod Brüel & Kjær som 67-årig.

I en alder af 67 år sprang Gunnar Rasmussen ud som iværksætter. I dag er han 81 år og leder fortsat familievirksomheden G.R.A.S. Sound & Vibration A/S, Holte.

I 1993 blev Gunnar Rasmussen afskediget efter en lang karriere i Brüel & Kjær.

- Så startede jeg og konen virksomheden, og det har jeg ikke fortrudt, fastslår han. Gunnar Rasmussen er uddannet elektronikingeniør. Det samme er parrets to sønner, som hurtigt kom ind i virksomheden, som de er ved at overtage. G.R.A.S Sound & Vibration producerer mikrofoner til støjovervågning. De måler eksempelvis støj i lufthavne og inde i fly, fortæller Gunnar Rasmussen. Kundekredsen spænder vidt og omfatter høreapparatindustrien, bilindustrien, flyindustrien og virksomheder inden for miljøbeskyttelse. G.R.A.S. Sound & Vibration skal for eksempel levere mikrofoner til støjovervågning ved OL i Peking.

- Vore produkter bruges også til at måle kvaliteten af telekommunikation. Vi producerer også forstærkere til mikrofoner til brug ved omsætning til digitale signaler og udvikler og producerer apparater til bearbejdning af signaler, så de egner sig til digitalsignalbehandling, forklarer Gunnar Rasmussen. Familievirksomheden har 60 medarbejdere, hvoraf 40 er ansat i produktionen, mens 8-10 elektroingeniører arbejder med produktudvikling. Alle medarbejdere er funktionærer.

Fortsat vækstSelv om der er tale om nicheproduktion, leveres der ofte standardprodukter fra lageret i Holte. Virksomheden har egne salgsselskaber i USA og i Kina og har forhandlere i en række lande.

Eksportandelen ligger omkring 90-95 procent med USA som det største eksportmarked.

- Vi vokser støt og roligt, og det bliver vi nok ved med. Ellers ville jeg blive bekymret, siger Gunnar Rasmussen. Virksomheden har to-tre konkurrenter på verdensmarkedet, men der er ingen dominerende virksomheder.