Iværksætter serverer for hjemmebartendere

Vækstpanelet. Webshoppen bar-gear.dk vil ride med på luksusbølgen ved at sælge professionelt barudstyr til private kunder.

Nu er der håb for den gode vært, som gerne vil kræse for gæsterne i rollen som bartender med professionelt udstyr i eget hjem. Virksomheden bar-gear.dk sælger alle former for bartenderudstyr, herunder ingredienser til selv de mest eksotiske drinks, til private kunder via internettet.

Bag virksomheden står den 22-årige iværksætter Henrik Duus. Han har i flere år arbejdet som bartender og herigennem erfaret, at mange kunder gerne vil købe professionelt udstyr som hans for at kunne give den som hjemmebartendere.

Imidlertid ønsker leverandørerne af udstyr som shakere, glas og sugerør i høj kvalitet ikke at sælge til private, da ordrerne simpelthen er for små. Derfor mener Henrik Duus at have set et hul i markedet, som bar-gear.dk nu skal udfylde.Hvilket marked skal virksomheden dække?

- Jeg vil sælge til privatpersoner, som gerne vil betale for at kunne servere gode cocktails lavet med udstyr og ingredienser i høj kvalitet. Efter min vurdering er det marked voksende, fordi folk har mange penge og gerne vil bruge dem på luksus som eksempelvis dyrt specialøl. Den samme tendens øger interessen for cocktails, og det vil jeg udnytte ved at gøre det nemt for folk at købe alt det professionelle udstyr, de skal bruge som bartendere, ét sted.

Hvem er dine konkurrenter, og hvad kan du bedre end dem?

- Man kan ikke finde det udstyr, jeg sælger, i detailhandlen i dag, så der ser jeg ingen konkurrenter. Bar-gear.dk løser det problem, at det er næsten umuligt at finde udstyret i almindelige butikker. Derfor er min eneste konkurrent en anden webshop, bar-shoppen.dk, men i forhold til dem, satser jeg på mere eksklusivt og stilrent udstyr. Jeg vil gerne ramme de kunder, som sætter pris på god stil, mens bar-shoppen.dk mere henvender sig til drengerøvs-typerne.Hvordan markedsfører du virksomheden?

- Indtil videre har jeg købt annoncering via Google, hvor jeg betaler pr. besøgende på min hjemmeside via Google. Det er effektivt og temmelig billigt. Derudover har jeg arbejdet hårdt på at sprede budskabet til venner og familier og sætter så min lid til mund til øre-metoden.Hvad er forretningsmodellen, og hvordan tjener virksomheden penge?

- Udgangspunktet er godt gammeldags købmandskab, hvor jeg sælger varerne for mere, end jeg har betalt. Senere håber jeg at kunne bygge hjemmesiden op som et forum for hjemmebartendere, hvilket kan give mulighed for annonceindtægter.Hvor stor kapital har du til at løbe virksomheden i gang med?

- Jeg har skudt omkring 30.000 kr. ind, og de sikrer et halvt års drift. Jeg har ikke regnet specifikt på, hvad jeg skal nå af omsætning og likviditet inden da. Jeg vil bare i gang og ud på markedet. Det kan være farligt at regne tingene igennem, så risikerer man at miste modet.