Iværksætter har købt mejeri til isproduktion

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

December er den måned, der spises flest islagkager i!.

Den noget overraskende udmelding kommer fra en producent, der sælger tonsvis af islagkager, literis og isvafler.

I en moden alder sprang Bo Svenning Kristensen, 46 år, ud som iværksætter. Det skete i 2001, hvor han begyndte at producere festis.

I dag har Is-Mejeriet i Råsted ved Randers otte medarbejdere og leverer til restauranter, supermarkeder, catering og private. Og det går rigtig godt, siger Bo Svenning Kristensen, som får brug for flere medarbejdere.

Han forsøger at glatte sæsonen ud og regner med at have fast arbejde til 12 medarbejdere næste år.

Men det med at udjævne sæsonen er ikke så ligetil, når en god kunde bestiller 30.000 stk. 2,5-liters islagkager til levering fire til seks uger senere. I sådanne situationer mander virksomheden sig op, som Bo Svenning Kristensen siger. Det er i hvert fald ikke et problem at skaffe arbejdskraft.

Is og jul hører sammenDecember som højsæson hænger sammen med, at familierne mødes i julemåneden. Specielt nytårsaften er god for Is-Mejeriet, der også har meget travlt op til de mange konfirmationer i april og maj.

I de varme sommermåneder er mange familier ude at rejse, og det reducerer salget af festis.

De første tre år lejede Bo Svenning Kristensen sig ind i Arlas tidligere mejeri i Råsted, men da initiativet viste sig at være bæredygtig, købte han det gamle mejeri tidligere i år.

Iværksætteren er mere end bekendt med branchen. Han var ismaskinemontør i 14 år og solgte ismaskiner i fire år, inden han etablerede Is-Mejeriet.

Virksomheden har på fire år mere end tredoblet omsætningen, og den har haft mindre overskud hvert år.

Næste år regner Bo Svenning Kristensen med en omsætning omkring otte mio. kr. og et overskud på godt en mio. kr.

Vaniljeis fik guldmedaljeHan gav sig i kast med isproduktion, fordi der efter hans mening er brug for is, der smager godt.

Ikke mange troede på, at han kunne hamle op med de store producenter, men allerede første år vandt hans vaniljeis Lands-mejeriudstillingens guldmedalje.

Senest har virksomheden lanceret hjemmesiden www.islagkage.dk, hvor der kan bestilles islagkager leveret til døren af firmaet General Logistics Systems.

Man kan selv designe islagkagen og sågår maile et foto af barnet eller konen til brug på toppen af islagkagen.

Det er der rigtig mange, der gør brug af.

- Det er forbavsende så vellignende fotoet bliver, når det udprintes som en sukkermasse, siger Bo Svenning Kristensen.

Is-Mejeriet kan levere 15 forskellige islagkager og 10 forskellige smagsvarianter af literis, der fås i en- eller fem-litersspande.

Firmaet lejer også isbarer ud til børnefødselsdage og familiefester, ligesom kunder kan tegne abonnement og få leveret en fast ispakke til døren en gang om måneden.