Italiensk storklub får lille rap over nallerne for ulovlig kæmpehandel

Fodboldagent tjente 200 millioner kroner på at hjælpe Juventus med at sælge Paul Pogba, skriver Politiken.

I sommeren 2016 solgte Juventus den franske fodbolspiller Paul Pogba til Manchester United i en kæmpe millionhandel. Men alt er ikke gået lige efter bogen. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCO BERTORELLO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mino Raiola puttede 365 millioner kroner i lommen, da agenten var med til at sælge Paul Pogba fra Juventus til Manchester United sidste sommer.

200 af de 365 millioner kom fra den italienske klub, afslørede bogen "Football Leaks", der er skrevet af to Spiegel-journalister.

Agenten tjente så meget ved først at lade sig hyre af Juventus til at skabe hype om en fremtidig transfer i pressen og starte en budkrig ved at aktivere store udenlandske klubber.

Og dernæst ved også at lade sig engagere af United samt Pogba. Det skriver Politiken, der har adgang til dokumenterne bag bogen.

Via whistleblowerplatformen Football Leaks har Politiken læst sagsrapporten hos Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Den viser, at efterforskere af handlen nåede frem til en klar konklusion i februar.

Fifa mener, at aftalen mellem Juventus og Raiola er et brud på reglerne om tredjepartsejerskab af spillere. Den blev indført for godt to år siden for at forhindre det, nogle kritikere har kaldt moderne slavehandel.

Derfor er Fifas disciplinærkomité blevet anbefalet, at den italienske klub får en straf.

Efterforskerne lægger i deres rapport op til at give Juventus en bøde på 65.000 schweizerfranc - 443.000 kroner - for at overtræde reglerne.

Sådan en bøde batter dog intet, mener Jens Sejer Andersen, international chef i Play the Game, der kæmper for mere gennemsigtighed i idræt.

- Det er helt oplagt, at bøden bare er en meget marginal omkostning for Juventus, og man kan spørge, om ikke også agenten skulle straffes, siger Jens Sejer Andersen til Politiken.