Italiens finansmarked i uro

De italienske finansmarkeder er i uro, mens landet venter på svar, om landet fremover skal ledes af en hidtil ukendt juraprofessor.

Juraprofessoren Giuseppe Conte er blevet nomineret til Italiens næste premierminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALESSANDRO DI MEO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Guardian.

Italiens mest populære partier, Five Star Movement (M5S) og League, er nået til enighed om at nominere den 53-årige, hidtil ukendte juraprofessor, Giuseppe Conte, til Italiens næste premierminister.

Før Giuseppe Conte kan tiltræde som premierminister, skal han velsignes af Italiens nuværende premierminister, Sergio Mattarella.

»Vi vil selvfølgelig have et land, der sætter italienernes interesser først. Vi er klar, der er ingen grund til bekymring,« sagde Matteo Salvini efter sit møde med den italienske premierminister. Det skriver The Guardian.

Nomineringen af Giuseppe Conte bliver mødt af forundring i EU.

»Ingen ved hvem han er, og han er ikke engang en højt profileret akademiker,« sagde en repræsentant fra EU til The Guardian.

Besøgende professor Lorenzo Codogno hos London School of Economics udviser også bekymring for nomineringen, idet Giuseppe Conte ikke har nogen regeringserfaring. Han vil ikke kalde ham en marionet, men understreger dog, at hans indflydelse vil være begrænset.

/ritzau/FINANS