Italien lukker for kreditkort i Pavens stat

De italienske myndigheder har sat en stopper for transaktioner med kreditkort i Vatikanet, fordi pavestaten ikke har indført sikkerhedsforanstaltninger mod hvidvask af penge.

Foto: HANDOUT. Paven hyldes af folket i forbindelse med julefestlighederne på Peterspladsen den 25. december, mens det endnu var muligt at betale med kreditkort i pavestaten.
Læs mere
Fold sammen

Det nye år i verdens mindste stat blev skudt ind ved, at storebror Italien suspenderede alle kreditkortbetalinger i Vatikanet.

Den italienske nationalbank tog skridtet, fordi man frygter, at pavestaten ikke er parat til at indføre de nødvendige sikkerhedsforanstalninger for at forhindre hvidvask af penge. Derfor beordrede man Deutsche Bank, der står for de elektroniske betalinger i pavestaten, til at slukke sine systemer, skriver The Telegraph.

Det betød blandt andet, at det vatikanske museum samt landets apotek og postkontor ikke har kunnet overføre penge og acceptere betalinger.

Vatikanstaten har endnu ikke officielt kommenteret den italienske nationalbanks bekymringer, men en talsperson håber, at problemet med de suspenderede kortbetalinger håbes at være løst snart.

Sidste år besøgte fem millioner turister den lille pavestat, hvor de tilsammen brugte 91,3 millioner euro. Indtil problemerne med transaktionerne er landet imidlertid afskåret fra mange af de lukrative indtægter fra turister, hvis ikke de har medbragt kontanter.

Tidligere har pavestaten været sat i forbindelse med organiserede kriminelle, der skulle have infiltreret den lille stats bankvirksomhed. I den forbindelse skulle selveste pave Benedict den 16. have afgivet et løfte om at gøre Vatikanets finanser mere transparente.