It-virksomhed anklaget for spionage

It-virksomheden Comway anmeldt for industrispionage - for at snage i konkurrenten Frode Herløvs fakturasystemer. Politiet har ransaget.

Torsdag ransagede Københavns Politi it-virksomheden Comway i Sydhavnen i København. Det skete på grund af en anmeldelse fra it-distributør Frode Herløv, der mener at kunne dokumentere, at Comway på ulovlig vis har skaffet sig adgang til Frode Herløvs databaser.

Ifølge Frode Herløv har Comway fra marts til september i år foretaget 7204 registreringer af virksomhedens fakturasystem.

- Når der blev forhandlet en god aftale hjem, har vi jo set i bakspejlet måttet sande, at vi gjorde benarbejdet, mens Comway skummede fløden, idet vi igen og igen oplevede, at Comway var i stand til at stille med et totalt identisk tilbud, selv om de ikke kendte vores - blot til en lavere pris, siger administrerende direktør Jan Lippert fra Frode Herløv.

Comways direktør Peter Garber bekræfter over for Ritzau, at politiet har ransaget virksomheden. Han fortæller, at det er en medarbejder fra Comway, der tidligere har været ansat hos Frode Herløv, som er sat i forbindelse med spionagen.

- Der er nu sat en undersøgelse i gang om, hvorvidt vores medarbejder har haft adgang til Frode Herløvs systemer, siger han.

Den pågældende medarbejder er ikke længere ansat hos Comway. Ingen er endnu sigtet i sagen.

/ritzau/